Σταύρος Δανιήλ

Σταύρος Δανιήλ

Head of IT (Global), TUI MM

Ο Σταύρος Δανιήλ είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην περιοχή του Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και Logistics. Με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια στο χώρο της τεχνολογίας, είτε ως Business & Applications Consultant & Project Manager, είτε μέσα από την εμπορική διεύθυνση έχει υλοποιήσει πλήθος ERP projects για λογαριασμό μικρομεσαίων αλλά και μεγάλων Ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα καθώς και σε πλήθος χωρών στο εξωτερικό.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Πληροφορικής (IT Country Manager) αρχικά στην Ελλάδα (TUI Hellas) και εν συνεχεία στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου (Head of IT, East Europe & Med), ενώ τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος για όλη την υφήλιο με περισσότερες από 50 χώρες (Global IT Manager) για λογαριασμού του ομίλου TUI Musement, έναν από τους βασικούς πυλώνες του ευρύτερου ομίλου της TUI.

Στα πλαίσια των καθηκόντων του περιλαμβάνονται ο σχεδιασμός και υλοποίηση του ετήσιου προϋπολογισμού (IT Budget), η υλοποίηση των best IT practices παγκοσμίως με σκοπό την εφαρμογή ενιαίας IT στρατηγικής του ομίλου καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, είτε στα πλαίσια του κεντρικού ψηφιακού σχεδιασμού του ομίλου, είτε με πλήθος τοπικών και περιφερειακών πρωτοβουλιών. Ενδεικτικά έργα στρατηγικής υλοποίησης είναι το AWS Cloud Migration, Common Systems Migration, MPS Solutions, Business Management Processes implementations, SD-WAN, και πλήθος άλλων κομβικών έργων για την ανάπτυξη του ομίλου.