Γιάννης Σωτηρίου

Γιάννης Σωτηρίου

CEO Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ)

Ο Γιάννης Σωτηρίου είναι ο CEO του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας, θυγατρικής εταιρείας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου, με κύρια αποστολή την παροχή εξειδικευμένων καινοτόμων υπηρεσιών Υγείας προς τον πολίτη μέσω της εξασφάλισης θεραπειών μη διαθέσιμων στην ελληνική αγορά.

Διαθέτει περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη καινοτομίας και την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, έχοντας επικεντρωθεί στη διαχείριση του πλήρους κύκλου ψηφιακού μετασχηματισμού των οργανισμών, οραματιζόμενος το μέλλον τους στο ψηφιακό και επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Στο παρελθόν εργάστηκε ως Head of Innovation & Strategy στην Optima Foods Inc., μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες διανομής ελληνικών τροφίμων στις ΗΠΑ. Διετέλεσε επίσης COO στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου σχεδίασε το μακροχρόνιο πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού και αναδιαμόρφωσε το επιχειρησιακό σχέδιο ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου.

Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το Case Western Reserve University των ΗΠΑ και απόφοιτος του τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας & Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δραστηριοποιείται εθελοντικά στις δράσεις του UNESCO Club of Serres, του δικτύου CSR Hellas και του Junior Achievement Greece ως Inspirational Mentor. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζει συστηματικά στη διαχείριση της καινοτομίας, τη διάχυση γνώσης και το business model design.