Αφροδίτη Σεβαστή

Αφροδίτη Σεβαστή

Chief Technology Officer, Υπερταμείο

H Αφροδίτη Σεβαστή είναι Chief Technology Officer στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο), έχοντας υπό την εποπτεία της τις δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού και αξιοποίησης της καινοτομίας στο χαρτοφυλάκιο εταιρειών και οργανισμών που διαχειρίζεται το Υπερταμείο. Από το 2014 είναι επίσης ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας για την Ευρωπαϊκή Έρευνα και Καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε τομείς όπως το 5G/5G+, η κυβερνοασφάλεια και το Διαδίκτυο του Μέλλοντος

Μεταξύ 2017-2019 υπηρέτησε ως Chief Technology Officer της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (πρώην ΕΔΕΤ), ενώ την περίοδο 2005-2018 ήταν Επικεφαλής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης τηλεπικοινωνιακών λύσεων και υπηρεσιών για το πανευρωπαϊκό δίκτυο GÉANT.

Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε έργα τηλεπικοινωνιών (IP, optical and software-defined networks, 5G), προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών, ψηφιακού μετασχηματισμού (service, business and ΙΤ operations automation) και υπολογιστικών υποδομών (cloud infrastructure and services), ως ερευνήτρια, μηχανικός και σύμβουλος εταιριών και οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Υπολογιστών και Πληροφορικής, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου επιστημών (MSc) σε Information Networking από το Carnegie Mellon University.